nov 30

Onlangs trof ik mezelf aan, zittend op een houten bankje zonder leuning, dat je wel vaker op schoolpleinen tegenkomt. Ik zat daar op een woensdagmiddag in een heerlijk najaarszonnetje dat het begrip Indian Summer eer aandeed. Inderdaad bleek dit het schoolplein te zijn waar ik vier decennia geleden de tafels leerde, knikkerde, in de hoek stond en voor het eerst verliefd werd. Het schooltje was aan de buitenzijde niets veranderd, dacht ik. Het was er nu uitgestorven, wat logisch was natuurlijk. Ook het fietsenhok stond er nog net zo bij als toen, in de late jaren zestig. Ik verzonk in een nostalgisch peinzen. Lees verder »

nov 16

“t Is middernacht geweest:
zaterdagnacht, jagersfeest.
Mannen op jacht;
vrouwen vermomd als prooi.
Regressietherapie.
In de oudheid ‘t Het heeft namelijk voordelen ten opzichte van live roulette online spelen. dagelijks adagium,
primaire drift drijft doorgaans
tot passionele lust. Lees verder »

nov 05

Dus jij bent werkelijk van mening dat filosofie de mensheid helpt om ons aardse bestaan beter te duiden?

U denkt dat uw publiek wordt vermaakt door hen een doorlopend schijnvertoning voor te spiegelen en hen zo de illusie te geven dat u een moderne magiër bent?

Als jij in het licht van Plato”s allegorie de grot de mensen zo laatdunkend neerzet en zo”n pessimistische kijk hebt op ons als mensheid met ons oppervlakkige, chaotische leven, dan heb jij geen hoge dunk van je medemens. Ik wel. Geef het volk brood en spelen.

Oh ja, haal de oude Julius Ceasar erbij, die met zijn concept in feite de grondlegger is van de hedendaagse commerciële televisie. Naar analogie: Uw platvloerse volksverlakkerij die u groots illusies noemt, is het soort vermaak dat het publiek afleidt van de werkelijke zaken waar het in het leven om gaat.

Het leven is te kort om je druk te maken over hoogdravende filosofietjes. De mens wil triviaal vermaak. Sport en spel. Seks. Het najagen van kicks. En ja, daar speel ik op in. Ik voorzie in een primaire behoefte. Lees verder »