jan 06

Mijn ex begrijpt mij niet, nooit gedaan eigenlijk.

Hoezo meid, hoe merk je dat dan?

Hij wil alleen maar voetbal kijken, bier drinken en chinees eten.

Was dat vroeger anders dan, toen jullie pas getrouwd waren?

Toen was hij romantisch, liefdevol, attent; hij deed alles voor me.

Alles? Wat zoal?

Hij zette de containers buiten. Hij ging mee naar zwangerschapstraining. Hij keek zelden Studio Sport. Wij keken samen naar All your need is love. Lieverd.

Wanneer is dat  veranderd? Hoe heb jij het zo ver laten komen?

Toen we kinderen kregen. Ik zegde mijn werk op. Zat hele dagen thuis. Bracht de tweeling, haalde ze op. Deed het huishouden. Wassen, strijken, koken, de hele mikmak. En als ik ze dan na het avondeten op bed had, stortte ik neer op de bank.

En wat deed hij dan?

Hij? Meneer kwam thuis van z’n werk, hing op zijn stoel met een biertje en nog één, wachtte vol ongeduld op z’n warme prak en verdween.

Verdween? Waar naar toe? Avondschool? Vrijwilligerswerk? Het verenigingsleven?

Ben jij gek, meid. School? Werk? Leven? Zijn tweede huis, Bij goksites online is het altijd mogelijk om gratis casino online spelenlen uit te proberen (behalve de live spellen dan). noemde ik het altijd. Hij ging snookeren in de kroeg. Met zijn vrienden. Of hij ging voetbal kijken in de kroeg. Met dezelfde makkers.

Ach, hij had toch ook behoefte aan ontspanning? Hij verdiende toch de centjes?

Ontspanning? Je weet niet wat je zegt. Hij zat de hele dag op een stel monitoren te loeren. Beveiligingsambtenaar. M’n hoela. Puzzeltje maken, koffie drinken en naar verpleegstertjes gluren.

Oh nee toch, ging hij ook nog vreemd dan?

Welnee, ja met zijn kroegmaten. Elke avond wel een ander excuus om bijeen te komen.

Maar, jullie vrienden dan? En je familie? Kwamen die dan nooit over de vloer meer?

Zelden. De vrienden die we hadden waren eigenlijk de zijne. Ja. die zag hij. Elders. En mijn familie kwam steeds minder. Ze vonden Sjon niet zo’n familieman, eigenlijk. Familie had  hij nauwelijks. Ouders vroeg overleden en zijn enige zus. Nou, laat maar.

Hm, dat klinkt niet zo goed. Moet ik daar meer over weten?

Ach, zo’n ordinaire snol met haar nepsieraden, valse glimlach en gekochte tieten. Ik weet niet hoe ze haar geld verdient, maar ik heb zo mijn gedachten.

Ach, wij nette vrouwen willen dat niet weten, toch. Ik zorg goed voor mijn mannetje en mijn bloedjes van kinderen, Fatsoenlijk, dat zijn jij en ik. Maar hoe is het nu met jouw kinderen?

Tja, ze zitten op school, maar goed gaat het niet. Ze luisteren niet, zegt de juf. Naar mij ook niet, maar als ik hen iets heel lief vraag, doen ze het soms wel.

En komen ze bij je ex?

Soms in het weekeinde, maar dan moet er geen voetbal zijn. De bezoekregeling is het eredivisieprogramma.

Wat een hufter, zeg. Hoe ben je ooit aan hem gekomen?

Op een voetbaltribune; ik was er ook met mijn pa.

Meid, wees blij. Voor hetzelfde geld heb je zo’n ex die ook nog vreemdgaat. Trouwens,  ik heb die film van Kluun gezien. Dramatisch! Zo mooi…

Reageer hierop