dec 07

Er was eens een man die zichzelf uitvinder noemde. Bedenker van ideeën. Hogere gedachten, noemde hij deze. Men vond hem een mismaakte zonderling. Een loser, alom gemeden, maar hij merkte dat nochtans niet.

 Judas zocht zijn meesterwerk. Het idee, dat hij vervolgens online casino als De Idee zou afficheren. De opmaat naar eeuwige nbso roem. Zijn naam zou eeuwigheidswaarde verkrijgen.

Op een goede dag was daar die briljante ingeving. Hij werd de enige op een populair, sociaal netwerk, waar al zijn louche sympathisanten, oud-klasgenoten en familieleden vertoefden, die er nul vrienden op nahield. Zijn asociale vriendennetwerk dus.

Het bleek een helse klus!

Nota: een zogenaamde one-0-one; honderd en een woorden zijn soms voldoende.

13 reacties op “Judas’ klus”

 1. Sjeanine:

  Living in a box!

  =x=

 2. Rianne:

  Het houd je wel bezig;)

 3. Elfje*Margreet:

  …denk dat ik te lang van stof ben… knap gedaan… xx

 4. Karin:

  Is geen leuke klus lijkt me…

 5. Matti:

  Honderd woorden verspillen aan een loser? Twee woorden in zijn richting zijn toereikend. Ik durf het (bijna) niet te schrijven: F*ck you

 6. Marielle:

  Lijkt mij ook een helse klus.

 7. Mirjam:

  minder is meer

 8. jelou:

  Grijnzzzzzz…… gaaf idee had hij!!
  Maar mens, hoe doe jij dat toch met die hoeveelheid woorden? Moet maar net zo uitkomen, en dan ook nog een inhoud die ergens op slaat….:-)
  Zegtie wat van mijn vakkunde…….kijk es lekker naar jezelf:-)

 9. Sas:

  Zo lang internet wordt bevolkt door pleps en werklozen, kom je zulke plagiaat plegende etters tegen, uitendelijk scheid het kaf wel van het koren! X

 10. marieke:

  hi die Siem
  hoe ist?
  lang niet gesproken
  leuk stukkie ..wederom met duren woorden en lidwoorden die ik natuurlijk weer fout zou hebben gekozen
  liefs

 11. Juliette:

  uuh ik ben niet werkloos, het is lang geleden dat ik je heb gelezen Simon. Het is weer een juweeltje. Ik heb een beetje moeite met uit leggen maar ik begrijp wat je bedoelt.
  Het was fijn om je weer te lezen!
  Een fantastisch uiteinde en 2011 Simon.

 12. Suzanne:

  Ha, ik lees dit mooie verhaal nu pas en me zus (die ook schrijft) had er al op gereageerd, zag ik. Leuk hoor, waar is dat netwerk met 0 vrienden? Degene die dat bedacht heeft, is inderdaad een looser. Maar jij hebt 1200 vrienden!

 13. Linda:

  Judas’ klus. Leuke titel!

Reageer hierop